66. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ KЊИГА

30.10.2023.


66. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ KЊИГА

У четвртак, 26. октобра 2023. године ученици наше школе посетили су са својим одељењским старешинама и наставницима Међународни београдски сајам књига на Београдском сајму. То је дан који се сваке јесени жељно ишчекује, а увек се радо прошета кроз авантуру писане речи. До следеће године, остајемо у нади да ћемо овај празник културе дочекати на истом месту - под куполом Хале 1.

По завршеној посети Сајму књига, ученици су имали прилику да уживају у панорамском разгледању неких од знаменитости Београда и у посети Музеју Николе Тесле.

У Музеју Николе Тесле су се упознали се са Теслиним генијем кроз сталну поставку аутора др Бранимира Јовановића. Упловили су у Теслин свет и истражили његов животни пут од првог сусрета са науком, константне потребе за усавршавањем, па све до досегнутих брилијантних висина. Поред упознавања са Теслиним открићима кроз причу наших стручно обучених демонстратора и пуштања у рад фантстичних експоната, ученици Техничке школе могли да виде и кратак документарни филм о животу Николе Тесле.

Мирјана Дендић, стручни сарадник-библиотекар