БРОНЗАНА ЈЕДАНАЕСТОРКА

18.10.2023.


БРОНЗАНА ЈЕДАНАЕСТОРКА

У уторак, 17. октобра 2023. године на платоу испред Спортске хале у Kостолцу организован је дочек  наших ученика, освајача трећег места на Светском школском првенству у футсалу ученика средњих школа. 

Дочек су организовали  Градска општина Kостолац, Центар за културу Kостолац и Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ Kостолац. На дочеку  су били ученици и наставници Техничке школе, ученици и наставници ОШ „Јован Цвијић“ са учитељима, наставницима и директорком школе и  грађани са децом. Ово је била  сјајна прилика за сву присутну  омладину да препознају и  виде добар пример на који могу да се угледају у будућности.

На овом Светском школском првенству у футсалу наш тим је наступао у саставу: 

– Лазар Савић (Е43)

– Никола Бундало (М32)

– Богдан Димитријевић (М32)

– Јован Благојевић (Е42)

– Јован Нонковић (Е32)

– Лазар Спасић (М43)

– Лука Глушац (Е43)

– Фабијан Морина (М12)

– Милош Бундало (Е43)

– -Страхиња Стаменковић (М32) 

Ментор  ученицима и њихова  велика подршка је био  Марко Сузић, наставник физичког васпитања. 

Водитељ програма био је Драган Стојиљковић, наставник математике који је срдачно поздравио наше шампионе између осталог рекао: „Нови тим је имао велику и часну обавезу да представља своју земљу на ISF WORLD SCHOOL FUTSAL CHAMPIONSHIP-у који се одржавао у нашем главном граду Београду.

У групној фази такмичења играли су први меч, 10. октобра против Републике Српске и убедљиво славили са 7:3. Уследио је много неизвеснији меч, 11. октобра против екипе Мађарске и он је завршен резултатом 6:6,  уз напомену да је наш тим до изједначења стигао у последњим секундама утакмице и тиме показао изузетну чврстину карактера која је својствена само најбољима. 

Последњи меч у групи, 12. октобра био је поново веома занимљив и окончан је резултатом 4:4.

Резултати у групном делу такмичења послали су нас у четвртфинале у коме смо, 14. Октобра надиграли Казахстан резултатом 5:4.

Победа над Казахстаном винула је наш тим у полуфинале које је на програму било 15. Октобра и коме нас је чекао добро познат противник. У изузетном мечу у коме смо након резултатском преокрета имали предност од 2:1 до последњих пар минута, а онда уз недостатак спортске среће примили гол за изједначење који је меч одвео у пенал завршницу у којој се екипа Француске боље снашла и однела коначну победу.

Последњег такмичарског дана, 16. октобра тим је чекао традфиционално најтежи меч на сваком првенству и реч је о утакмицу за треће место, а противник је била екипа Бразила. 

Чланови наше екипе још једном показују изузетан спортски дух и у још једној утакмици за фудбалске сладокусце успевају уз подршку нас навијача са трибина хале „Ранко Жеравица“ да тријумфују резултатом 3:2 и заслужено дођу до бронзане медаље.“ 

Присутнима се обратила Нела Алексић, директорка школе и упутила честитке играчима и тренеру, а потом су говорили тренер Марко Сузић, наставник  физичког васпитања и капитен екипе Никола Бундало.

Након говора уследило је опште весеље које је почело омиљеном нумером наших најбољих фудбалера- Freed from desire.