СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ОД БРАЗДЕ ДО ХРАНЕ“

02.12.2022.


СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ  „ОД БРАЗДЕ ДО ХРАНЕ“

У четвртак, 1.12.2022.године. у 13 часова у  Галерији  савремене уметности, Стари корзо 14 у Пожаревцу, ученици ( одељења М22, Р11 и Е42) ТШДУ „Никола Тесла“ Костолац, присуствовали су свечаном  отварању изложбе слика Удружења „Арт круг ПМ“ Пожаревац. На изложби су приказана  дела са Ликовне колоније „ОД БРАЗДЕ ДО ХРАНЕ“. Са ученицима су на отварању изложбе били Зоран Пешић, профсор историје и Мирјана Дендић, стручни сарадник-библиотекар.

Овогодишњи сазив окупио је више од двадесет уметника из Србије који су представили не само живот и рад ове школе већ и пољопривредну производњу као једну од основних делатности друштва. На Тулби овог лета стварали су уметници из Београда, Пожаревца, Параћина, Смедерева, Ниша, Жагубице, Смедеревске Паланке - Душан Микоњић, Миодраг Елеезовић, Павле Миладиновић, Мирослав Арсић, Родољуб Kарановић, Марија Алексић Чанковић, Срећко Здеравковић, Владан Ранђеловић...

Здравко Вучинић, ликовни критичар и сликар, учесник колоније, рекао је на отварању да значајан допринос развоју домаће културе, чини овај сазив сликара у Пожаревцу који је саздан од стваралаца из разних крајева Србије.

 

Мирјана Дендић, стручни сарадник-библиотекар