Дечјa заветинa „Благовести“ у Речици

10.04.2018.


Дечјa  заветинa „Благовести“ у Речици

Поводом дечје заветине „Благовести“ у Речици 7.04.2018. године одржан је богат културно- уметнички програм  под покровитељством организационог одбора  МЗ Речица, фолклорног ансамбла из Речице уз подршку Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац, основне школе „Божидар Димитријевић-  Козица“ Брадарац, културно- уметничко друштво „Божидар Димитријевић- Козица“ Дрмно, културно- уметничко друштво „Миодраг Миљковић Мидга“ Ћириковац и КУД „Брадарац“ Брадарац.

На почетку програма додељене су захвалница свим учесницима програма


Програм је подељен у четири блока и током двочасовног програма низале су се веселе игре и песме  из репертоара фолклора у етно стилу , на задовољство и одушевљење многобројне публике која их је у веше наврата награђивала великим аплаузима.

У културно-уметничкком програму учествовали су  ученици и професори  наше школе школе и то: Етно група Александра Крстић Р31; Јована Веселинов Е33; Тамара Николић М31; Дијана Симоновић М31; Марина Бараћ Е32  и Нина Николић Р31.

Ученике су пратили  вероучитељ Александар  Вујичић  у улози конферансијеа. Логистичка подршка целе манифестације су били директор ТШДУ „Никола Тесла“ Костолац  др Горан Несторовић, помоћник директора Ирена Ајдачић  и техничка подршка Марко Ђорђевић.

Игром из Србије фолклорни ансабл из Речице – ветерани придружили су се енергији, ентузијазму и талентима младих генерација и  тако употпунили ову свечаност која се завршила на опште задовољство публике, традиционално заједничким колом учесника и публике у великој сали Центра за културу у Речици.

И овом приликом су наши ученици показали своју маштовитост , солидарност и креативност и са поносом представили своју школу.


Ирена Ајдачић, помоћник директора