,,Моја шпанска авантура''

30.09.2019.


,,Моја шпанска авантура''

У петак, 27. септембра у 19 часова, у Свечаној сали Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић'', одржано  се вече посвећено причи младе жене, Данице Пешић, о животу и раду у Шпанији, под насловом ,,Моја шпанска авантура'' Прича је намењена младима, нарочито завршним разредима средње школе, као пример бирања животног пута. Студенткиња је говорила о хуманитарном раду и летњим камповима у  иностранству, као и идеји како да се кроз едукацију, забаву и рад проведе лето. 

„Сигурно сте некада маштали о томе да путујете или боравите у некој земљи бесплатно? Да ли сте желели да упознате нове људе, културе и места? Да научите неки нови језик или усавршите онај који већ знате? Ја јесам! Ако имате између 17 и 30 година ваша машта врло лако може да постане стварност. Не, ово није реклама за туристичку агенцију нити нека врста понуде. Ово је нешто што млади људи из разних земаља користе да би усавршили своје вештине, језик, да би научили нешто ново и упознали друге културе.

Млади данас имају прилику вероватно више него икад да користе размене које омогућава Erasmus +  преко разних програма. На један такав програм сам отишла и ја. У питању је био волонтерски пројекат у Шпанији. Шпанија је дефинитивно једна од земаља коју сам желела да посетим. „

На књижевној вечери присуствовали су ученици наше школе трећег и четвртог разреда са Марином Голубовић, психологом и Мирјаном Дендић, библиотекаром.

 

Мирјана Дендић, библиотекар