Пројекат „Млади, вредни, безбедни“

28.11.2023.


Пројекат „Млади, вредни, безбедни“

У току прошле недеље ученици наше школе ( Кошарић Матеја Е32, Јовановић Лазар Е32 и Бекић Страхиња Е32) учествовали су у пројкту „Млади, вредни и безбедни“. Они су похађали дводневну обуку која се одржала у Пожаревцу 22. и 23. новембра 2023. године, у просторијама Црвеног крста Пожаревац. На обуци су са искусним предавачима пролазили низ радионица, вежби и предавања на ове теме.

Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац је на конкурсу Града Пожаревца који је намењен удружењима грађана добила средства за реализацију пројекта „Млади, вредни, безбедни“, а партнери на пројекту су Црвени крст Пожаревац и Пнеума филм из Панчева.

Кроз пројекат су желели да подигну свест о ризицима који угрожавају безбедност деце и младих у саобраћају, препознавањем различитих безбедносних ризика и превентивним деловањем за смањење истих, путем различитих интерактивних вежби и предавања о првој помоћи, безбедности у саобраћају и креирању кратких видео садржаја. На крају обуке сви поланици су подељени у групе и креирали кратке видео садржаје.