Трибина „Школски библиотекари у промоцији културних вредности“ Друштвo школских библиотекара Србије

30.11.2022.


Трибина „Школски библиотекари у промоцији културних вредности“ Друштвo школских библиотекара Србије

Трибина „Школски библиотекари у промоцији културних вредности“  одржана је у понедељак, 28. новембра 2022. године, у библиотеци Основне школе „Дринка Павловић“ у Београду са почетком у 11.00 часова. Овој трибини је присуствовала Мирјана Дендић, стручни сарадник- библиотекар у ТШДУ „Никола Тесла“ у Костолцу.  Циљ скупа је подстцање школских библиотекара на активно учествовање у културном животу школе. Приоритетна област стручног усавршавања на коју се скуп односи: јачање васпитне улоге установе/школе у правцу развоја интеркултуралног образовања, формирања вредносних ставова неопходних за живот и рад у савременом друштву.

На трибини су представљени примери добре праксе и теме : „Како подстицати читалачке навике кроз сарадњу са писцима за децу“, „Сарадња школског библиотекара са родитељима“ и „Јавни часови у школској библиотеци“.

Трибина „Школски библиотекари у промоцији културних вредности“ део је пројекта Друштва школских библиотекара Србије „Школске библиотеке - место размене добрих идеја“ за који је средства одобрило Министарство културе и информисања.У доброј атмосфери,са позитивним и мотивисаним билиотекарима, било је задовољство присуствовати и учествовати у овом стручном скупу.

 

Мирјана Дендић, стручни сарадник- библиотекар