БЛАГОЈЕВИЋ ЈОВАН - СПОРТИСТА ГЕНЕРАЦИЈЕ ЗА ШКОЛСKУ 2023/2024. ГОДИНУ

24.06.2024.


БЛАГОЈЕВИЋ ЈОВАН - СПОРТИСТА ГЕНЕРАЦИЈЕ ЗА ШКОЛСKУ 2023/2024. ГОДИНУ

Биографија спортисте генерације

Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“

Школска година 2023/2024

 

 

Моје име је Јован Благојевић, рођен сам 16.09.2005. године, живим у Костолцу.

Завршио сам основну школу „Јован Цвијић“ у Костолцу, са одличним успехом, похађао сам одје у периоду од 2012. године до 2020.  године.

Након завршене основне школе, уписао сам и завршио средњу техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу,  смер електроника, образовни профил електротехничар рачунара, одељење Е42, са одличним успехом, коју сам похађао у периоду од 2020. године до 2024. године.

Тренирао сам Џиу-Џитсу у клубу у Костолцу  од 2012. године до 2018. године, тренер ми је био Коста Бобић, на такмичењима, како домаћим, тако и европским имао сам успехе у разним категоријама, са преко 60.  освојених медаља, од чега је 30.  златних медаља, од којих бих као најдражу издвојио Златну медаљу на Националном NIPPON KEMPO купу из марта 2018. године, када сам се последњи пут и такмичио.

Упоредо са Џиу-Џитсом, 2014. године почео сам да тренирам фудбал у школи фудбала Славише Чуле, који је први препознао мој таленат и љубав према том спорту.

  1. године почео сам да тренирам фудбал за „ФК Рудар 1933“ из Костолца, тренер ми је био Неша Нонковић.
  2. године, у II години средње школе, освојио сам III место на Кросу РТС-а.
  3. године сам из ФК „Рудар 1933“ из Костолца прешао у ФК „Млади Радник 1926“ из Пожаревца, тренер ми је био Небојша Стојићевић и Марјан Марковић Буца.
  4. године, у III години средње школе, освојио сам I место на Кросу РТС-а.
  5. године сам на јесењем Кросу РТС-а, у току IV године средње школе освојио I место.
  6. године сам упоредо са тренинзима у ФК „Млади Радник 1926“ из Пожаревца, почео да тренирам мали фудбал у „КМФ Пожаревац“,тренер ми је био Милош Ђорђевић, као и за футсал екипу „Техничке школе са домом ученика Никола Тесла“ из Костолца, тренер ми је у току средње школе био и професор физичког, Марко Сузић.

У току 2023. године, са футсал екипом „Техничке школе са домом ученика Никола Тесла“ из Костолца, предвођени тренером Марком Сузићем, освојили смо:

-              I  место на Општинском такмичењу у футсалу

-              I  место на Окружном такмичењу у футсалу

-              I  место на Међуокружном такмичењу у футсалу

-              I  место на Републичком такмичењу у футсалу, те смо по први пут у историји наше школе постали прваци државе,  самим тим смо се и пласирали на Светско школско првенство у футсалу, где смо представљали нашу државу Србију, такмичење се одржавало у периоду од 08.10.2023. – 17.10.2023. године у Београду

-              III место на Светском школском првенству у футсалу одржаном у Београду,  победом против екипе Бразила, у коме сам као стрелац  дао одлучујући гол за победу

  1. године на Пролећном Кросу РТС-а, у IV години средње школе, освојио сам I место.

Од почетка 2024. године, са футсал екипом Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца, предвођени тренером Марком Сузићем, освојили смо:

-              I  место на Општинском такмичењу у футсалу

-              I  место на Окружном такмичењу у футсалу

-              I  место на Међуокружном такмичењу у футсалу

-              III место на Републичким Олимпијским играма за младе, победом против екипе из Пирота

У 2024. години, наступао сам за рукометну екипу Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца, освојивши II место на Општинском такмичењу.

Током одрастања, након што сам шест година упоредо тренирао два спорта, схватио сам да је моја љубав и највећа емоција окренута ка фудбалу, те сам одлучио да се посветим фудбалу. Било је доста изазова, пуно одрицања, увек сам се трудио да поред спорта не запоставим школовање, јер ми је битно исто колико и тренирање, трудио сам се и борио да како успехе постижем  на терену, тако да одличан успех увек имам током школовања.  Највећа подршка, поред родитеља и старије сестре, била ми је и шира породица и пријатељи, који су увек веровали у мене, као што и даље верују, верујем и ја и надам се као што се и они надају да ћу након што упишем жељени факултет у Београду наставити да тренирам фудбал и постижем још боље резултате и голове.