Државно школско првенство у футсалу

10.05.2023.


Државно школско првенство у футсалу

Државно школско првенство у футсалу за ученике средњих школа одржано је 8-9. маја у Великом Градишту и Сребрном језеру. На завршни турнир пласирало се осам најбољих екипа у Србији. Одлуком жреба, ТШДУ „Никола Тесла“ била је у групи Б, коју су чиниле још три екипе, Гимназија Гњилане, Медицинска школа Косовска Митровица и Техничка школа Уб. Групу А чиниле су четири школе из Књажевца, Чачка, Зрењанина и Суботице. Група А играла је утакмице у Спорткој хали на Сребрном језеру док је група Б играла у Спортској хали у Великом Градишту.

Првог дана такмичења, у првом колу групе Б, наша школа, играла је против екипе Медицинске школе из Косовске Митровице и победила резултатом 6:0. Истог дана, у другом колу, победили смо екипу Гимназије из Гњилана резултатом 5:0. 

Другог дана, у трећем колу, играли смо против екипе Техничке школе из Уба која је такође у прва два кола победила своје противнике, те је наш дуел одређивао победника групе Б. Победили смо резултатом 6:1 и  укупном гол разликом 17:1 веома доминанто завршили као победници групе и пласирали се у велико финале.

У финалу, које се играло у Спортској хали на Сребрном језеру, као победник групе А, чекала нас је веома добра екипа Техничке школе из Суботице. У веома неизвесној утакмици успели смо да победимо резултатом 4:3 и тиме донесемо први шампионски пехар у футсалу у историји наше школе.

Ученици који су се златним словима уписали у историју наше школе су:

- Лазар Савић (Е33)

- Петар Радивојевић (Е43)

- Јован Благојевић (Е32)

- Милош Бундало (Е33)

- Никола Бундало (М22)

- Лазар Спасић (М33)

- Арсен Далипи (М34)

- Богдан Димитријевић (М22)

- Лука Глушац (Е33)

Посебну захвалност дугујемо професорима и родитељима који су подржали ученике у финалној утакмици.

Ученике је водио професор Марко Сузић.