"Љубав"

25.11.2022.На фестивалу љубавне поезије "Иван Пангарић" у Сомбору,  где су се такмичили ученици из Домова ученика средњих школа, наша ученица је Анђела Павловић  (Е32) као финалиста  је имала част да њен рад буде објављен у четрнаестом зборнику радова. 

Честитамо !!!

 

„Љубав“

Не знам како да почнем, али ово морам да ти кажем. Свиђа ми се твоја појава, твој сјај којим обасјаваш сваку просторију у коју крочиш. Пошто нисам баш јака на речима када си у близини, ја морам да ти пишем. Пишем ти писмо које вероватно никада неће доспети до тебе. Нећеш моћи да прочиташ колико ми у ствари значиш. Ти за мене представљаш трачак светлости и среће у ово мрачно доба. Ништа се не може поредити са твојим рукама.Сада седим крај прозора и чекам те. Чекам те да ми се јавиш, да чујем твој умиљати глас, чекам да поново осетим ту неку топлину око срца.

Ти си тај извор топлоте, варница која полако шири пламен у грудима. Понекад, када легнем да спавам, мисли крену да лутају ка теби, па се тако уплету у петљу састављену од умршених кончића мојих мисли и осећања. Када те видим насмејаног као да ми се цео дан поправи, онда желим да се и ја смејем и да се сви око мене смеју. Никад те нисам видела тужног, али и не желим. Не желим да видим блиставу, бисерну сузу како се слива низ твоје румене образе. Пар месеци ни јаве ни сна у бескрају вечности где чекам те ја.

И тако када дођем у наш град увек погледам у твој прозор па се запитам да ли је упаљено светло, има ли кога? Да ли спаваш на миру или звезде бројиш? Својим погледом одвучеш ме на крај света, па ме тамо и оставиш.

И када мислим о теби у ствари размишљам о нама. Ти још увек ниси ништа схватио. Ми смо само пријатељи који се понашају као љубавници. Сви ми кажу да је за љубав потребно време, изгледа да ти немаш време, а ја немам љубав. И тако како време пролази и даљина између нас расте, поново се нашао онај странац у теби као и првог дана. А сада морам да се вратим у реалност без тебе. Ја сам сломила тебе, ти си сломио мене, али овог пута нема никога да скупи делове.

 

Ученица: Анђела Павловић (Е32- Електротехничар рачунара)