Пети Сајам високог образовања (Тим за професионалну оријентацију)

26.03.2018.


Пети Сајам високог образовања (Тим за професионалну оријентацију)

У  петак, 23.03.2018. године у Пожаревачкој гимназији, у организацији Тима за каријерно вођење и саветовање ученика ове средње школе, одржан је пети Сајам високог образовања на којем се представило 27 факултета и високих школа (Филозофски факултет Универзитета у Београду, Факултет ветеринарске мединице, Криминалистичко-полицијска академија, Математички факултет, Економски факултет, Факултет политичких наука, Висока техничка школа струковних студија из Пожаревца и др). Поред високошколских установа активно учешће на Сајму је имала и Национална служба за запошљавање.

Ученици су имали прилику да се детаљно информишу о самим факултетима, као и о смеровима који се у њима изучавају и занимањима за које припремају будуће студенте. Присутни су имали могућност да сазнају о жељеним факултетима не само путем промотивног материјала који су добијали, већ и непосредно, кроз разговор са представницима факултета.

На Сајму високог образовања присуствовали су и ученици завршних разреда наше школе, Радмила Марјановић, психолог и Мирјана Дендић, библиотекар, што представља једну од активности Тима за професионалну оријентацију.