6. DDOR BG CAR SHOW Сајам аутомобила и 12. Сајам мотоцикала

26.03.2018.


6. DDOR BG CAR SHOW Сајам аутомобила и 12. Сајам мотоцикала

У четвртак, 22.03.2018. године ТШДУ „Никола Тесла“ Костолац је  посетила и присуствовала  отварању DDOR BG CAR SHOW  Сајама аутомобила и 12. Међународном сајаму моторцикала у Београду.

ХАЛЕ Београдског сајма од четвртка су центар аутомобилске и мото индустрије у овом делу Европе. Под куполама крај Саве отворени су шести „DDOR BG CAR SHOW V Сајама аутомобила“ и 12. Сајам мотоцикала, а до 28. марта, у десет хала изложбеног простора чак 380 излагача из 26 земаља представиће новитете, а чак 41 возило биће премијерно приказано у српској престоници. Љубитеље двоточкаша обрадоваће 73 мото премијере…

Овогодишњи сајам је отворио министар екологије Србије Горан Триван. „Чињеница да неко из сектора екологије отвара сајам аутомобила, много говори“  – рекао је свечано отварајући ову манифестацију министар екологије Србије Горан Триван.  Ми знамо да каснимо за светом, али смо на добром путу и ја сада могу да кажем да је одзвонило кршевима на нашим путевима. То значи да смо ми чврсто решени да идемо напред и да мале појединачне интересе не стављамо испред општих друштвених“.

Луксузни аутомобили су ове године груписани у Хали 3, где се шепуре прелепи модели „мерцедеса“, „ленд ровера“, „јаугара“, БМВ и „аудија“. У жестокој конкуренцији, титулу најскупљег аутомобила на овогодишњем сајму понео је прелепи БМВ И 8, који кошта 180.102 евра. Занимљиво је да и овај модел покреће електрична енергија.

Одмах иза њега су модели „мерцедеса С класе“ и „ленд ровера“ са ценом од 140.000 евра, али који, како кажу представници ових брендова, за трен ока могу да, уз жеље купаца, и премаше ове цене.

Највеће интересовање, по обичају, влада за теренска возила, који су апсолутни хит у целом свету, па и наше тржиште није остало имуно на ову најновију аутомобилску моду. Ту је, сасвим сигурно, један од најпожељнијих аутомобила „дачија дастер“, јер је са ценом од 11.990 евра „најближи“ нашим купцима.
Сајам су обишли ученици образовних профила везаних за аутомобиласку индустрију ( М22 – Машински техничар моторних возила, М32 – Машински техничар моторних возила, М24 Аутомеханичар, М34 -Аутомеханичар, Е21 -Електротехничар електронике на возилима , Е31 -лектротехничар електронике на возилима  и Е34- Монтер телекомуникационих мрежа) са предметним наставницима стручних предмета и одељењским старешинама.

Присутни на Сајму са ученицима били су : др Горан Несторовић- организатор пута, Снежана Пантић- вођа пута, Драгослав Дамњановић, Мирјана Дендић-координатор web- press секције,  Драган Тодић, Јасминка Радовановић, Слободан Арсић, Зоран Стојановић, Биљана Рупар, Драшко Степановић, Слободан Благојевић, Јелена Јоветић, Биљана Поповић, Ненад Јовановић, Риста Марковић, Видомир Јокановић.
Организатор посете Сајму је директор школе др Горан Несторовић.


Мирјана Дендић, библиотекар