Библиотека Техничке школе са домом ученика “Никола Тесла” Костолац

23.03.2020.


Драги ученици,

 

У овим данима, а можда недељама или дуже, надам се да Вам неће бити превише тешко да пратите на и радите задатке на начин који је тренутно организован. Вама је и тако технологија много ближа и лакше ћете се снаћи.

Верујем да ћете се уходати и да ће стицање знања бити веома успешно. Обавезе би имали свакако и да није ове околности.

Што се тиче Ваше библиотеке, он наравно не ради, као ни школа, али билиотекар школе је активан.

Па да кренем са неким предлозима за вас али и за Ваше родитеље/старатеље, баке и деке.

Ко је позајмио лектиру или белетристику нека настави читање.Приликом коришћења било каквог штампаног материјала у папирном обилику треба испоштовати нека правила. Пре свега добро опрати руке после коришћења и немојте додиривати лице док читате. Ово подсећа на упуства заштите од covid19. Да и то зато што приликом процса прашења којем је папир подложан исти постаје опрашен самим тим није здрав. Друго, књиге такође садрже вирусе, бактерије и гљивице. Маска није обавезна приликом читања, али када библиотекар ради ревизију комплетне грађе у библиотеци мора обавезно да има заштиту- рукавице, маску и наочаре.

Зато, будите опрезни и ако дајете другом књигу такође га упозорите на хигијену руку и лица.

Ученици који нису у поседу књиге, лектире могу потражити на интернету, углавном су већ доступне.

Оно што вам професори буду тражили по плану, наћићете на нету. Такође и друге наслове можете наћи на сајтовима који дозвољавају download. Ових дана многе културне институције су отвориле могућност прегледа виртуелних тура у музејима позоришних представа, филмова, па пронађите шта Вас интересује и погледајте. Трудим се да што више таквих саржаја поставим на фејсбук у групи Волим библиотеку, па Вас позивам да је пратите.

Биће Вам свакако пријатно и опуштајуће.

Препорука је да читање обављате на крају дана, после свих активности и учења. Свакако и онда када Вам одговара.

За све информације или помоћ у Вашим активностима и ако имате питања можете ми се обратити на email- mirjanadendic@gmail.com.

Желим Вама и Вашим најближим добро здравље, срећан и успешан рад.

 

Ваш библиотекар школе

Мирјана Дендић