Промоција књиге "Есеји од немира"

15.10.2019.


Промоција књиге

У дивној  атмосфери у понедељак, 14.10.2019.године у 18 часова имали смо задовољство да у нашој школи  угостимо Славицу Јовановић и Ненада Милошевића професоре српског језика и књижевности из Пожаревачке гимназије. Уприличена  је нове књиге  Славице Јовановић "Есеји од немира".

На почетку је  присутне ученике, госте и колеге поздравила и пожелела добродошлицу   Мирјана Дендић, библиотекар. Надежда Вулић, шеф актива за српски језик и књижевност упознала је присутне са досадашњим радом и стваралаштом Славице Јовановић и препустила реч Ненаду Милошевићу,  који је у инспиративном разговору дотакао најважније делове ове књиге есеја.  Ненад Милошевић је  поделио  искуство читања есеја, разговора о њима, њиховог оживљавања и проживљавања у његовим  мислима и осећањима.На књижевној вечери учествовали су ученици, који су читали одломке "Есеји од немира".                                   

Славица је члан Удружења књижевника Србије,  председник Друштва за српски језик и књижевност Браничевског округа, члан редакција часописа „Мајдан“ и часописа „Стиг“. Уредник је часописа „Развитак“, књижевни критичар, аутор три књиге поезије а за собом има више од сто библиографских јединица објављених у књижевним и научним часописима. За рад и заслуге у културном стваралаштву, између осталог,  награђена је „Печатом кнеза Лазара“, „Златног пера“ за есеј о глумцу, „Повеље културе“ града Пожаревца …

Више него довољно за сусрет и  дружење са Славицом Јовановић, професором Пожаревачке гимназије. 

Била нам је част да присуствујемо овој вечери, где су  по речима Ненада Милошевића, синоћним разговором покушали да покажу да ће лепота ипак спасити свет"

 

Мирјана Дендић, библиотекар