Извештај са XXVI РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ за аутомеханичаре, браваре и оперетере машинске обраде и IV РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ ЗА ЗАВАРИВАЧЕ „МЛАДИ ЗАВАРИВАЧ 2019“

13.05.2019.


Извештај са XXVI РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ за аутомеханичаре, браваре и оперетере машинске обраде и IV РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ ЗА ЗАВАРИВАЧЕ „МЛАДИ ЗАВАРИВАЧ 2019“

У петак и суботу, 10. и 11. маја, 2019. године одржано је XXVI РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ за аутомеханичаре, браваре и оперетере машинске обраде и IV РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ ЗА ЗАВАРИВАЧЕ „МЛАДИ ЗАВАРИВАЧ 2019“, а домаћин је била СРЕДЊА МАШИНСКА ШКОЛА НОВИ САД.

Техничка школа са домом ученика “Никола Тесла”  Костолац, у организацији директора школе др Горана Несторовића и организатора практичне наставе Снежане Пантић, учествовала је на наведеном такмичењу за следеће образовне профиле:

  • АУТОМЕХАНИЧАР – са својим представницима, МИЛОШЕМ МИЛЕНКОВИЋЕМ, учеником одељења М42 и СТЕФАНОМ ДРАГАШИВЕЋЕМ, учеником одељења М32,
  • БРАВАР – са своја два представника: ВИКТОРОМ ИВОШЕВИЋЕМ, учеником одељења М43 и ПЕТРОМ ВОЈИСАВЉЕВИЋЕМ, учеником одељења М33 .
  • ЗАВАРИВАЧ - са своја два представника: ИВАНОМ ПЕРИЋЕМ, учеником одељења М24 и ЂОРЂЕМ КИЧЕВСКИМ, учеником одељења М34 .

Ментори ученицима били су:

  • Драшко Степановић – практични део аутомеханичар и Гордана Петковић – теоријски део;
  • Стојанча Петковић – практични део бравар и мр Лидија Поповић – теоријски део
  • Стојанча Петковић – практични део заваривач и Жељко Маслаћ – теоријски део

У укупном пласману Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац, пласирала се на:

  • ТРЕЋЕ место за образовни профил: БРАВАР.

Појединачно најбољи пласман у категорији бравар је 4. место од 19. такмичара, које је припало Виктору Ивошевићу, ученику одељења М43, у категорији: аутомеханичар 8. место од 22 такмичара, које је припало Милошу Миленковићу ученику одељења М42 и у категорији заваривач резултати су средњег ранга.

Захваљујући труду, раду и пожртвованости не само ученика, већ и њихових наставника - ментора, задовољство ми је да истакнем успех и учешћа наших ученика на републичком такмичењу и уједно честитам и такмичарима и њиховим наставницима менторима.

 

 

Снежана Пантић,

организатор практичне наставе