Радионица „Дизајнер видео игара“

07.05.2024.


Радионица „Дизајнер видео игара“

Ученици Техничке школе „Никола Тесла“ имали су несвакидашњу прилику да се упознају са знањима и вештинама које се користе у индустрији видео игрица, као и да науче како да постану дизајнери видео игара“ из Костолца, заједно са својим наставницима, као учесници радионице „Дизајнер видео игара“, која је одржана у Библиотеци у Костолцу, Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у четвртак, априла. 25, 2024.

Радионицу је водио Иван Бранковић, писац, сценариста и дизајнер видео игрица.

Модератор је била Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник.

Радионица се састојала из два дела. У теоријском делу, предавач је говорио о самом процесу дизајнирања видео игрица, од идеје до саме игре, о расподели задатака, улога, сценарија, потешкоћама у креирању и начину њиховог превазилажења. У практичном делу ученици су, подељени у групе, представили сопствене идеје и начине креирања видео игрица које су потом презентовали.

Иван Бранковић је рођен у Ваљеву 1983. године, где је завршио техничку школу, након чега одлази у Београд, где је прво завршио Филолошки факултет, а потом и магистрирао драматургију на Факултету драмских уметности. Бавио се превођењем и монтажом у издавачкој кући „Отворена књига“, да би 2015. године ушао у индустрију видео игрица, прво као сценариста у компанији Еипик, а затим као сценариста, дизајнер игре и нивоа у студијима „Три мача “, „Фабрика соба за бекство” и „Игре дестилације”. Укупно је до сада радио на 16 објављених видео игара за бекство уживо. Аутор је 4 објављена романа, једног сценарија за стрип и десетак објављених кратких прича. Велики је љубитељ стрипова, видео игрица, фантазије и друге поп културе.