ПУТ ДО УСПЕХА

21.02.2023.


ПУТ ДО УСПЕХА

У понедељак 20. фебруара 2023. године  у 13 часова ученици наше школе ( одељења Е23 - Електротехничар енергетике  и М11- Техничар за компјутерско управљање CNC машинама) у пратњи својих професора Зорице Стојановић, професора електро групе предмета,  Иване Динић, професоре машинске групе предмета  и Мирјане Дендић, стручног сарадника библиотекара координатора Тима за каријерно вођење и световање ученика присуствовали су  трибини "Пут до успеха" у Центру  за културу "Костолац".

Овом приликом ученици су погледали  презентацију коју је  приказала Оливера Хајровић, специјалиста медицинске психологије и руководилац Удружења грађана „Психолошки центар" Костолац.

Презентација је намењена едуковању младих о особинама и поступцима које их воде ка успеху у професионалном и личном животу. Млади су упознати са важношћу правилног избора вршњачких узора и о начинима на које ови узори утичу на обликовање мисли, осећања и поступака. Кроз представљање различитих, узрасно примерених животних ситуација и искустава, сазнали су које особине и навике које имају њихови изузетно успешни вршњаци. Између осталог, представљено им је на који начин се негују личне снаге, развија проактиван животни став, осмишљавају добре животне визије и истрајност у њиховом остваривању, као и принципи ефикасног организовања времена. Како су за прави успех и задовољство собом неопходни и добри односи са другима, млади се упознати са важношћу и принципима умећа слушања као и креативне сарадње са другима.