Техничка школа са домом ученика "НИКОЛА ТЕСЛА", Костолац

Школска библиотека

Школска библиотека Техничке школе са домом ученика "Никола Тесла" почела је са радом 1968. године, а први библиотекар била је Милетић Милица, професор српског језика. По одлуци Наставничког већа  26.11.1968. године огранизовно је свечано отварање ШЦ-а,  а тада је у просторији   школске библиотеке органиозована изложба књига. Тада се у Монографији Техничке школе помиње библиотека и њено постојање.

        Данас је   наша библиотека место на којем се путем књига стичу знања, умења и вештине а и долази до разних информација. Атмосфера у библиотеци је пријатна, ученици улазе, претражују полице, бирају књиге које су им потребне или само траже информацију. Библиотека има око 10.000. књига(6034 наслова), као и велики број часописа.

1 2 3

Књижни фонд је смештен комбиновано, већи део по стручним УДК групама а мањи део по интерном распореду а све у циљу боље функционалности и како би ученици брже и једноставније пронашли жељену књигу( зато је приступ фонду слободан). Највећи део грађе припада групи 8- књижевности,која је подељена по књижевним родовима. Наслови лектире од 1-4 разреда смештени су по разредима. Часописи су смештени на полицама, тако да их ученици и професори могу лако узети. Промет свих монографских публикација и периодике врши се помоћу карте књиге и џепа за сваког члана библиотеке.

knjige biblio20

 Сви ученици наше школе уписани су у школску библиотеку, тако да она има 750 ученика . У школску библиотеку уписани су и сви запослени  школе. Сви ученици и запослени имају могућност коришћења интернета у библиотеци. Ученици првог разреда у оквиру часа разредног старешине посећују библиотеку и упознају се са радом и кућним редом у школској библиотеци од стране библиотекара.

      Сваке године у сарадњи са управом школе и наставним особљем допуњује се књижни фонд домаће лектире а недавно смо допунили и фонд стручне литературе.

Употребите следећи упитник како бисте нам послали поруку, односно e-mail:

- Поља уоквирена црвеном бојом су обавезна.

 

Никола Тесла 1856 - 1943
"Човек је рођен да ради, трпи и да сe бори. Ко тако не чини, мора пропасти!"
Никола Тесла 1856 - 1943
"Семе биљке мора пасти на погодно тло, треба га заливати, неговати и чекати да изникне и олиста. Тако је и са сваким човеком или бићем које има људско обличје."

Смерови наше школе 

Техничка школа са домом ученика уписује ученике у три смера: електротехника, машинство и обрада метала, рударство и геологија. 

Постоје профили четворогодишњег и профили трогодишњег образовања.

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ +

Електротехника

Електротехника

Електротехничар електронике, енергетике или рачунара. Електромонтер мрежа и постројења, електроинсталатер.

Машинство и обрада метала

Машинство и обрада метала

Компјутерско конструисање, моторна возила, термоенергетика, бравар, аутомеханичар, пнеумо и гасо постројења.

Рударство и геологија

Рударство и геологија

Рударски техничар. Површинска експлоатација, рударство, геологија ...

КАРИЈЕРА ПОЧИЊЕ У ШКОЛИ !!!
ВРХ СТРАНИЦЕ latinica | ћирилица
DMC Firewall is a Joomla Security extension!