Техничка школа са домом ученика "НИКОЛА ТЕСЛА", Костолац

Дом ученика

О дому ученика

Дом ученика при Техничкој школи „Никола Тесла“ у Костолцу је васпитно-образовна установа која се бави смештајем, исхраном, васпитањем и образовањем ученика који станују у Дому због удаљености места њиховог сталног пребивалишта од школе које похађају. Дом је отворен 2009. године у ново саграђеном објекту и са новим инвентарем.

Дом располаже са укупно 61 местом, у 15 соба (трокреветних и четворокреветних). На смештај се примају ученици оба пола. Собе су подељене у два смештајна дела, један за девојчице и други за дечаке.Поред кревета у собама се налазе гардеробни ормари, столови,  ТБ-и, фотеље... Дом је покривен бежичним интернетом.

ucionica soba soba2

Поред услова за ноћни и дневни одмор ученика, у собама постоје и услови за учење. Собе су простране и добро осветљене, са инсталираним централним грејањем. Ученицима је током целог дана на располагању топла вода за умивање и туширање. Дом располаже са савремено опремљеном кухињом за спремање хране и трпезаријом за ручавање. У припремању хране ученицима, примењују се прописани нормативи, у погледу квантитета, квалитета и разноврсности намирница. Ученицима су на располагању три оброка дневно.

Учење

Поред могућности да уче у собама, ученици имају и учења у домској учионици, у трајању од 180. минута, уз присуство, надзора и помоћ васпитача.Велика учионица коју дом поседује поред учења користи се и за различите слободне активности ученика.

Забава

У току слободног времена, ученицима су на располагању различите могућности за задовољавање својих културних, забавних и рекреативних потреба. Дом располаже више LCD телевизора, рачунара,... који ученици користе за своје потребе.

hodnik teren menza

Дом поседује и сопствени асвалтни полигон за мале спортове (мали фудбал, кошарка, одбојка). У току зимског периода ученицима је периодично омогућено коришћење сале за њихове спортско-рекреативне потребе. У Дому се периодично организују разна такмичења, трибине и сличне активности везане за учење и одвијају се уз надзор васпитача.

Упис

Упис ученика у Дом врши се по конкурсу Министарства просвете у мају месецу. Први уписни рок је почетком јула, а други уписни рок је крајем августа месеца за преостала места. Пријавa на конкурс се добија и испуњава у Дому ученика. Да би се ученик уписао у Дом, поред пријаве потребно је да достави документа према конкурсу Министарства просвете Републике Србије.

Цена

Цену услуга смештаја и исхране у Домовима ученика одређује Министарство просвете Републике Србије. Цене услуге смештаја и исхране за школску 2013/2014. годину износи 3.900 динара месечно.

ПОГЛЕДАЈТЕ СЛИКЕ ДОМА ОВДЕ.

Никола Тесла 1856 - 1943
"Човек је рођен да ради, трпи и да сe бори. Ко тако не чини, мора пропасти!"
Никола Тесла 1856 - 1943
"Семе биљке мора пасти на погодно тло, треба га заливати, неговати и чекати да изникне и олиста. Тако је и са сваким човеком или бићем које има људско обличје."

Смерови наше школе 

Техничка школа са домом ученика уписује ученике у три смера: електротехника, машинство и обрада метала, рударство и геологија. 

Постоје профили четворогодишњег и профили трогодишњег образовања.

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ +

Електротехника

Електротехника

Електротехничар електронике, енергетике или рачунара. Електромонтер мрежа и постројења, електроинсталатер.

Машинство и обрада метала

Машинство и обрада метала

Компјутерско конструисање, моторна возила, термоенергетика, бравар, аутомеханичар, пнеумо и гасо постројења.

Рударство и геологија

Рударство и геологија

Рударски техничар. Површинска експлоатација, рударство, геологија ...

КАРИЈЕРА ПОЧИЊЕ У ШКОЛИ !!!
ВРХ СТРАНИЦЕ latinica | ћирилица
DMC Firewall is a Joomla Security extension!