Техничка школа са домом ученика "НИКОЛА ТЕСЛА", Костолац

Обука за рад на рачунару - ECDL сертификат

На основу решења Министарства просвете Републике Србије број 611-00-767/98-01 од 28.09.1999. Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац у оквиру своје проширене делатности организује обуке рада на рачунару у виду следећих модула:

  Назив модула Опис модула Бр. часова
1. Основе коришћења рачунара Обухвата знања и вештине које се односе на коришћење и управљање фајловима, мрежне и сигурносне аспекте. 15
2. Основе коришћења интернета Знања и вештине које се односе на ефикасно претраживање интернета, онлајн комуникацију и e-mail поруке. 15
3. Обрада текста Знања и вештине потребне за ефикасно коришћење апликација за креирање, форматирање и завршну обраду текстуалних докумената. 15
4. Табеларне калкулације Знања и вештине потребне за ефикасно коришћење апликација за креирање, форматирање, измене и коришћење радних листова, формула и функција за креирање графикона. 15

 ecdl siroki srednje skole

Од октобра 2015. године Техничка школа са домом ученика "Никола Тесла" Костолац постала је овлашћени тест центар за добијање ECDL (European Computer Driving Licence) сертификата. Носилац овог сертификата у потпуности је компетентан за коришћење персоналног рачунара и основних програмских апликација. Сви заинтересовани кандидати (наши ученици, запослени, као и сви други заинтересовани) могу пријавити и полагати тестове за добијање ECDL сертификата у нашем тест центру.

ecdl

ECDL програм помаже како онима који траже посао, тако и онима који га нуде, дефинисањем међународно признатих стандарда познавања рада на рачунару. Концепцијом ECDL програма спроводи се глобална иницијатива JISA – Јединственог Информатичког Савеза ( национални носилац ECDL лиценце за Србију и Црну Гору) са циљем ширења информатичке писмености, што је услов за улазак у информатичко друштво.

ECDL програм је намењен свима који желе да се образују или потврде своја знања у области информационих технологија. ECDL је тест практичних вештина коришћења рачунара . Укључивање у сертификациони програм омогућава квалитетније обављање свакодневних радних задатака и лакше запошљавање у земљи и иностранству.

sertifikatТакође, сви ученици наше школе који из предмета рашунарство и информатика имају оцену 4 или 5 стичу право на полагање теста и добијање ECDL сертификата.

Комплетан план и програм, као и више информација о модулима, можете видети на сајту ECDL-а.

Са полазницима раде професори информатике наше школе и овлашћени ECDL испитивачи:

  • др Горан Несторовић
  • др Данијела Милентијевић
  • мр Лидија Поповић
  • Габријела Миленковић
  • Ненад Маслаћ

За додатне информације позовите:

  • Директор:  012/ 241- 841
  • Централа: 012/ 242- 132
  • Секретар:  012/241 - 987

Или путем e-maila:

  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Никола Тесла 1856 - 1943
"Човек је рођен да ради, трпи и да сe бори. Ко тако не чини, мора пропасти!"
Никола Тесла 1856 - 1943
"Семе биљке мора пасти на погодно тло, треба га заливати, неговати и чекати да изникне и олиста. Тако је и са сваким човеком или бићем које има људско обличје."

Смерови наше школе 

Техничка школа са домом ученика уписује ученике у три смера: електротехника, машинство и обрада метала, рударство и геологија. 

Постоје профили четворогодишњег и профили трогодишњег образовања.

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ +

Електротехника

Електротехника

Електротехничар електронике, енергетике или рачунара. Електромонтер мрежа и постројења, електроинсталатер.

Машинство и обрада метала

Машинство и обрада метала

Компјутерско конструисање, моторна возила, термоенергетика, бравар, аутомеханичар, пнеумо и гасо постројења.

Рударство и геологија

Рударство и геологија

Рударски техничар. Површинска експлоатација, рударство, геологија ...

КАРИЈЕРА ПОЧИЊЕ У ШКОЛИ !!!
ВРХ СТРАНИЦЕ latinica | ћирилица
Our website is protected by DMC Firewall!